Ραβίνος κατά Ρουβίκωνος…

Ραβίνος…

«Σας φτύνουμε τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμα που ανάρτησε στο Youtube ο γνωστός ραβίνος Μορντεχάι Φριζής, ύστερα από την επίθεση του Ρουβικώνα με μπογιές  στην πρεσβεία του Ισραήλ. Στο μήνυμά του ο ραβίνος, που σημειώνουμε είναι εγγονός του Μορντεχάϊ Φριζή που σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, αναφέρει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι φακελωμένα από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και πως αν τολμούσαν να εισέλθουν στο χώρο της πρεσβείας θα τους αντιμετώπιζαν …με μια σφαίρα στο κεφάλι (βλ. 04:00 του βίντεο). Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω ραβίνος έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει ανάλογες θέσεις για άλλα ζητήματα, ενώ έχει δημιουργήσει αντιδράσεις μέσα στην ίδια την εβραϊκή κοινότητα.

Αν και το βίντεο μοιάζει βγαλμένο από επεισόδιο της εκπομπής «Αμάν τα καθάρματα» ή του Άδωνη Γεωργιάδη, ο ραβίνος αναπαράγει όλα τα επιχειρήματα περί δήθεν αντισημιτισμού του Ρουβίκωνα, τα οποία κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του Ισραήλ. Με επιχειρήματα που θυμίζουν εγχειρίδια της ασφάλειας της δεκαετίας του ’50, αναζητά «καταδότες» στο εσωτερικό της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, ενώ αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων. Από τα συγκεκριμένα επιχειρήματα, με την κατάλληλη φωνή, καταλαβαίνεις τη γελοιότητα όσων τα εκφέρουν στα έδρανα της Βουλής ή στις «ναυαρχίδες» του ελληνικού Τύπου.

Πηγή: Infowar.gr

ΣΧΟΛΙΑ 1

  1. Ανώνυμος, 2 Ιανουαρίου 2018, 14.58΄

    Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ: «Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο Youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα, για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας».

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr