Διάλογος περί Δικαιοσύνης…

Δικαιοσύνη για όλους…

Σήμερα, στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε όλα. Υπάρχουν προβλήματα  όχι μόνο όταν ένα βούλευμα κάνει να εκδοθεί πάνω από ένα χρόνο από όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέδωσε  την πρόταση. Το κρίσιμο βούλευμα περίμενε η κοινωνία πάνω από 13 μήνες (Σ.Σ. για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου). Δοκιμάστηκαν οι αντοχές της Δικαιοσύνης. Πρωτόγνωρο να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αποφάσεις  δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Πρόβλημα είναι επίσης το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα  από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες… Όταν υπάρχουν εξαιρέσεις από τη δήλωση για μετρητά και θυρίδες, αντιλαμβάνεστε ότι φαλκιδεύεται ο νόμος. Αυτό τόνισε η Κυβέρνηση. Αυτό που ισχύει για όλους πρέπει να ισχύει και για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης…

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας: Σας παρακαλώ παρερμηνεύετε, θα με αναγκάσετε να αποχωρήσω… Καταγγέλλω την ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά.

Νέα Δημοκρατία: Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της.

ΠΑΣΟΚ: Η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ’ όσο ψηλά κι αν προέρχονται. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Ως εδώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΧΟΛΙΑ 4

 1. Ανώνυμος, 10 Δεκεμβρίου 2017, 23.56΄

  Η «διάκριση των εξουσιών» είναι μύθος!

  • Τριπολιτσιώτης, 11 Δεκεμβρίου 2017, 00.47΄

   Δηλαδή, τί θέλουν οι δικαστές, να είναι ανεξέλεγκτοι;

   • Ora et labora, 11 Δεκεμβρίου 2017, 21.30΄

    Ποιος θα τους ελέγχει;

    • Τριπολιτσιώτης, 12 Δεκεμβρίου 2017, 13.59΄

     Τους ελεγκτές τους ορίζει ο νόμος. Οι δικαστές όμως δεν δέχονται καν τον νόμο, να ελέγχονται.

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr