«Εσωτερικός εχθρός», τελευταία έκδοση…

Ο εσωτερικός εχθρός…

Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε το σκεπτικό των διοργανωτών του συλλαλητηρίου της Κυριακής, όπως το παρέθεσαν στη συνέντευξη που παραχώρησαν. Κατά την άποψή τους, η ελληνική Μακεδονία κινδυνεύει! Πώς άραγε; Εφαρμόζεται, λένε, ένα δόλιο σχέδιο με στόχο τον διαμελισμό και τη διχοτόμησή της και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται παραδοσιακά τραγούδια σε πανηγύρια της Κεντροδυτικής Μακεδονίας…

(…)

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς πως όσα υποστηρίζουν οι διοργανωτές είναι απολύτως γελοία και παράλογα. Πρόκειται για θεωρίες βγαλμένες από ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια, ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τους εμφανείς σχεδιασμούς όλων των ισχυρών δυνάμεων στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

Υπάρχει όμως ένας εμφανής άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το σενάριο που προβάλλουν. Υπάρχει, σύμφωνα με όσα λένε, κάποιος «εσωτερικός εχθρός» που επιβουλεύεται για λογαριασμό άλλων την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την ιστορική κληρονομιά της. Τους είναι αδιάφορο εάν η Ελλάδα θα κερδίσει από την επίλυση του Μακεδονικού, ισχυροποιώντας τη θέση της στην περιοχή και κυρίως απαλλασσόμενη από ένα πρόβλημα που σέρνεται για δεκαετίες, με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, ο «εσωτερικός εχθρός» έλαβε πολλές μορφές και ονόματα: παλιότερα ήταν ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» και πάντα κάποια πέμπτη φάλαγγα που δούλευε για λογαριασμό ξένων. Τί κέρδισε, όμως, η Ελλάδα από αυτά τα σενάρια; Μόνο διχασμό, μισαλλοδοξία και εθνικές καταστροφές.

Το πατριωτικό αίσθημα και οι ανησυχίες του λαού δεν στοιχίζονται πίσω από φανατισμένους ακροδεξιούς και μισαλλόδοξους πατριδοκάπηλους, ενώ οι δημοκρατικοί πολίτες δεν χρειάζεται να κληθούν σε συγκεντρώσεις για να …εκτονωθούν. Μπορούν με άπειρους τρόπους να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια σε όποιο αντιλαϊκό μέτρο. Η διαμαρτυρία έχει αποτέλεσμα, όταν έχει περιεχόμενο και μετουσιώνεται σε δημιουργική δύναμη για την πρόοδο, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Πηγή: Efsyn.gr

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr