Αποφασίζει και εντέλλεται!

Γραφικοί ή επικίνδυνοι;

Είναι απλώς γραφικοί; Ή μήπως είναι επικίνδυνοι; Διάβασε, πρόσεξε κανείς το «ψήφισμα» που εξέδωσαν οι διοργανωτές τού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης για το μακεδονικό; Γιατί, βεβαίως, δεν το εξέδωσε «ο Ελληνικός λαός, ο κατά το σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους», όπως αυτάρεσκα και αυταρχικά αναφέρουν σ’ αυτό. Ούτε οι εβδομήντα, ογδόντα χιλιάδες κόσμος (παραπάνω δεν ήταν!) του συλλαλητηρίου. Στρατηγοί και ενώσεις αποστράτων, ντυμένοι …μακεδονομάχοι, μητροπολίτες και παπάδες, τοπικοί μηντιάρχες, «Έλληνες με το υψηλότερο IQ», αδιαφανείς χρηματοδότες και λοιποί όμοιοι ή ανύποπτοι, το συνέταξαν και το εξέδωσαν δια των μεγαφώνων του συλλαλητηρίου και των οικείων μέσων. Για να το (ξανα)διαβάσουμε προσεκτικά:

Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος του, αποφαζίζει και εντέλλεται προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα «Ελλάς». Το όνομα αυτό, που είναι η ταυτότητα του έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων στην παγκόσμια ιστορία. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της. Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία. Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιός είναι εντολέας και ποιός εντολοδόχος. Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 21η Ιανουαρίου 2018.

Αυτό είναι το «ψήφισμα». Και δεν αναφερόμαστε ασφαλώς στο αντικείμενό του (το «όνομα» και τα λοιπά), αλλά στο ύφος, στη φρασεολογία «συνταγματικής (έως πραξικοπηματικής) διακήρυξης» που χρησιμοποιούν. Και σε ορισμένες φράσεις «κλειδιά», μάλλον καθόλου παρωχημένες καθώς φαίνεται. Ποιός τους αναγόρευσε σε «Λαϊκή Συνέλευση», που αποφασίζει και εντέλλεται… Γιατί όχι, αποφασίζομεν και διατάσσομεν; Και εκείνο το «Ελλάς…» σε εισαγωγικά, μήπως να το συμπληρώσουν όπως τους πρέπει (…Ελλήνων Χριστιανών); Και πώς άραγε ο «λαός», αυτοί δηλαδή, ή έστω εκατό, διακόσιες χιλιάδες,
…είναι αποφασιμένοι να επιβάλουν την απόφασή τους; Μήπως, να τους πάρουμε πιό σοβαρά;

Υ.Γ. Κάτι γράφαμε εδώ, στο αμέσως προηγούμενο κύριο άρθρο, για τα mea culpa της Αριστεράς του παρελθόντος, γύρω από το μακεδονικό. Τί έχει να ’πεί επ’ αυτού ο σύντροφος που έσπευσε χαρακτηρίσει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως «κάτι γενικότερο»; Η συντρόφισσα που έσπευσε να ταχθεί αλληλέγγυα, και είναι και εξαίρετη νομικός; Να περιμένουμε να αναγνωστεί και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη, όπως δήλωσε ένας από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας στον ΣΚΑΙ;

Τριπολίτης

ΣΧΟΛΙΑ 6

 1. Κωνσταντίνος Λάττας, 28 Ιανουαρίου 2018, 02.17΄

  Το άρθρο σας, βρωμάει από μακρυά στανινισμό, ανακατεμένο με μπόλικο γκεμπελισμό.
  Τι νομίζετε επιτέλους? Ότι ο κόσμος δεν έχει τρόπους να ενημερωθή και περιμένει εσάς τους ψοφοδεείς να τον ενημερώσετε?
  Θεωρείτε ότι το άρθρο αυτό στέκει ακόμα και στην Β. Κορέα? Είσθε αστείοι.

  Όσον αφορά το πλήθος του κόσμου, που κατά το αστείο Αριστερό σάϊτ σας ήταν 80.000, δεν θα σχολιάσω κάτι, διότι γελοιοποιείστε μόνοι σας, από τις φωτο που έχουν κατακλύση το διαδίκτυο.

  Δεν θα σχολιάσω ούτε και γιά τις υπόλοιπες ανοησίες σας, διότι έχουν γίνη σχόλια πί των θεμάτων αυτών κατά χιλιάδες πριν καν εσείς καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω σας.

  Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το πόσο γελοίοι και ενδεείς αναγνωστών είσαστε, που κάνετε αιτήματα σε προφίλ του φβ γιά να σας διαβάσουν, τα οποία φανερά ανήκουν σε αγνούς Έλληνες πατριώτες.

  Δεν το βλέπετε από την πείνα, ή νομίζετε ότι θα αλλάξετε τα μυαλά των Ελλήνων, επειδή μερικά μαϊμούδια κάποτε επίστεψαν τα πλάνα λόγια της Αριστεράς?

  Να διαβάσουν τι από εσάς? Την Αριστερο-νεοταξική προπαγάνδα σας , η οποία προφανέστατα χρηματοδοτείται από τα γνωστά νεοταξικά κέντρα του εξωτερικού?

  Δεν έχετε καταλάβη ακόμα, θλιβερά Αριστερά μαϊμούδια, ότι καινούργιους μαλάκες δεν μπορείτε να πιάσετε?

  Ότι πιάσατε , πιάσατε από το 1974 έως το 2015. ΤΕΛΟΣ πλέον.

  Ακόμα και οι πλέον ηλίθιοι έχουν καταλάβη ότι είσθε πληρωμένοι ανθέλληνες.

  Η αθλία Αριστερά θα υπάρχη, όσο θα ζουν τα μαϊμούδια που μαϊμουδέψατε μέχρι το 2015.
  Μετά ΤΕΛΟΣ.

  Βεβαίως οι νεοταξίτες θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τις κοινωνίες, μέχρι να καταστραφούν και οι ίδιοι, αλλά εσείς αριστερά μαϊμούδια δεν θα υπάρχετε πλέον.

  Ήδη τους είσθε άχρηστοι και προσπαθείτε να δείξετε καλό πρόσωπο, γιά να συντηρούν τα άθλια σάϊτ σας και τα πανάθλια κομμάτά σας.

  Άντε λοιπόν στην φωλιά σας.

 2. Ιωάννα Κομνηνή, 28 Ιανουαρίου 2018, 04.00΄

  Είναι άξιο λόγου πώς ειδήμονες» και «καλοί» χρήστες της ελληνικής γλώσσας (όλα αυτα τα -σθ- και οι υποτακτικές με -η- προσδίδουν ένα κάποιο κύρος) την κακοποιούν με τέτοιο τρόπο. Αν κάτι πρέπει να προσέξουμε από το παραπάνω κείμενο είναι ότι ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου είναι ψοφοδεής. Μάλλον ο σχολιαστής φαντάζεται πως ο συντάκτης του κειμενου ή λιμάζει από την πείνα ή έχει βγει προς άγραν ψήφων. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά, γιατί ουδέποτε οι Αριστεροί υπήρξαν ως καταδεικνύει ο κάτωθι ορισμός του επιθέτου. Στη σύγχρονη Ιστορία έχει ήδη αποτυπωθεί ποιοι υπήρξαν δειλοί και άτολμοι. Όχι οι Αριστεροι, πάντως,

  ψοφοδεής -ής -ές [psofoδeís] Ε10 : (λόγ.) ως μειωτικός χαρακτηρισμός προσώπου που κυριεύεται εύκολα από υπερβολικό φόβο· δειλός, άτολμος.
  [λόγ. < αρχ. ψοφοδεής (αρχ. ψόφος `θόρυβος΄, δες λ.)]

  Και τα μαϊμούδακια τι μας φταίνε

 3. Κωνσταντίνος Λάττας, 28 Ιανουαρίου 2018, 21.39΄

  Οι Αριστεροί δεν ήταν ποτέ ψοφοδεείς, αφού «ούτε δειλοί ήταν , ούτε «άτολμοι». Έτσι νομίζετε λοιπόν. Αυτός που ξεκοιλιάζει ζωντανή έγκυο μάνα, βγάζει από την κοιλιά της ζωντανό το έμβρυο και το σκοτώνει μπροστά της, κατά την γνώμην της σχολιαστού είναι «τολμηρός»??? Φαντασθείτε. Και εγώ τον απεκάλεσα ενδεή……Οποία αδικία !!!! Δεν ήταν όμως ούτε και θαρραλέοι, έστω και σαν φονιάδες.Όταν συνελαμβάνοντο έτρεμαν σαν τα ψάρια και παρακαλούσαν να μην τους σκοτώσουν, ενώ πριν λίγες ημέρες είχαν μπη σε χωριό και δολοφόνησαν όλον τον πληθυσμό από βρέφη έως γέροντες. Θρασύτατοι ήταν μέχρι αηδίας. Άτολμοι δεν ήταν, αλλά και τολμηρούς δεν θα τους έλεγα. Αδίστακτοι φονιάδες ήταν, έτοιμοι να σκοτώσουν και την ίδια τους την μάνα, αν αυτό «εξυπηρετούσε» τα σχέδιά τους.

  Όσο γιά τα μαϊμουδάκια, φυσικά δεν μας φταίνε και τους οφείλω συγγνώμην που παρομοίασα τα άκακα αυτά ζωάκια, με τους φονιάδες της Αριστεράς. Απλά εννοούσα ότι οι Αριστεροί διαθέτουν μειωμένη κριτικήν ικανότητα, ανάλογη των μαϊμούδων (η διευκρίνισις παρακαλώ να αποσταλή προς τις μαϊμούδες).

 4. omnia sunt communia, 29 Ιανουαρίου 2018, 09.41΄

  Έλειψα δυο-τρεις μέρες και στην επιστροφή διαβάζω κείμενα που μαγαρίζουν τον αέρα. Αν αυτός που τα ‘γραψε τα πιστεύει, είναι διαταραγμένη προσωπικότητα και κοινωνικά επικίνδυνος. Ίσως όμως αποτελεί απλώς μια πρώτη δοκιμή από επαγγελματίες προπαγανδιστές να καταστρέψουν το ιστολόγιο μετατρέποντάς το σε αρένα ανεγκέφαλων που ανταλλάσσουν άναρθρες κραυγές και γρυλίσματα μπαμπουίνων (τι μου φταίνε οι μπαμπουίνοι…) κραδαίνοντας ρόπαλα. Άργησαν, τους περίμενα νωρίτερα, ελπίζω να αποτύχουν.

 5. nick.lyk, 29 Ιανουαρίου 2018, 11.02΄

  Πράγματι άργησαν και ελλείψει επιχειρημάτων αναμασούν την προπαγάνδα της δεξιάς του εμφυλίου διανθισμένη με παραληρηματικό λόγο.

 6. Κωνσταντίνος Λάττας, 29 Ιανουαρίου 2018, 20.40΄

  Είναι παρήγορο ότι κάποιοι σχολιαστές εδώ, τουλάχιστον γράφουν κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους.
  Κάτι είναι και αυτό.

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr