Μακεδονική σαλάτα…

Δεξιά σύγχυση…

…σερβιρισμένη από το σοβαρό νεοδημοκρατικό ιστολόγιο Antinews.gr, με τίτλο «Όχι ο Θεοδωρικάκος, ίσως ο Κυριάκος» και με την ίδια φωτογραφία, η λεζάντα δική μας, κάτι σαν «Δεξιά σύγχυση…»:

Θα τρελαθούμε με τη Νέα Δημοκρατία και τις συνεχόμενες αλλαγές γραμμής. Όλοι ακούσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, να επαναλαμβάνει ότι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου αποτελεί την θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό. Σχολιάζοντας την τοποθέτησή του γράφαμε:

Αντί να πει ένα ξεκάθαρο Όχι κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία», επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά το ασαφές κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Μια «εθνική γραμμή» την οποία δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί ούτε ο ίδιος ο Καραμανλής, ο οποίος τη μία διαρρέει ότι ουδέποτε αποδέχτηκε τον όρο «Μακεδονία» στο ονοματολογικό και την άλλη διαψεύδει τις διαρροές του.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι διαπραγματεύονταν σύνθετη ονομασία που θα περιλάμβανε το «Μακεδονία». Ασχέτως εάν κρύφτηκε πίσω από το …σιγουρατζίδικο «βέτο» για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να εμφανιστεί «Μακεδονομάχος». Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο Κυριάκος είναι υπέρ μιας ανάλογης λύσης, απλώς επειδή έχει τρομοκρατηθεί από τη δυναμική των συλλαλητηρίων αναγκάστηκε να προβεί στη χθεσινή ομιλία για να χαϊδέψει …τα δεξιά αυτιά.

Προσπάθησε να εμφανιστεί πατριώτης, αλλά δεν τα κατάφερε. Ψέλλισε κάτι περί περηφάνιας γι’ αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα, επανέλαβε ότι σέβεται τις ευαισθησίες των πολιτών που διαδηλώνουν, είπε ότι θα ενώσει τον λαό και δεν θα τον διχάσει όπως ο Τσίπρας, και μας ξεδίπλωσε τη διαπραγματευτική του δεινότητα, η οποία μετά συγχωρήσεως είναι ακριβώς η ίδια με του Κοτζιά. Απλώς αλλάζει στα σημεία. Πώς να το κάνουμε, ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Γιαλαντζί δεν γίνεται…

Δεν πέρασε ούτε ένα 24ωρο από τη σαφή χωρίς παρερμηνείες θέση του Μητσοτάκη και ο επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ χαράσσει διαφορετική ρότα. Μιλώντας στον Real FM, μεταξύ άλλων είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε το όνομα Μακεδονία μέσα στο όνομα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων». Τελικά, ποιά είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Μητσοτάκη ή του Θεοδωρικάκου;

Εξ όσων γνωρίζουμε, συνήθως επικρατεί αυτή του Προέδρου και όχι των συμβούλων του. Τώρα αν ο Μητσοτάκης έβαλε τον Θεοδωρικάκο να χαϊδέψει …τα δεξιά αυτιά ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, το οποίο τρέμουν, είναι άλλο θέμα. Προφανώς αποφάσισαν να πορευθούν …πατώντας σε δυο βάρκες.

Εμείς πάντως τους προειδοποιήσαμε, επισημαίνοντας πως δεν μπορείς να πατάς πάνω σε δυο βάρκες και να νομίζεις ότι ασκείς εθνική πολιτική. Πρέπει να διαλέξεις, γιατί στο τέλος είναι δεδομένο ότι θα πνιγείς. Ή θα πας με το Μπλε Ποτάμι ή με τις Πατριωτικές Δυνάμεις. Και τα δύο δεν γίνεται.

Υ.Γ. Είδατε, τελικά ότι η κριτική του Antinews αποδίδει. Πού θα πάει, θα το πει το Όχι κaι ο Κυριάκος…

Πηγή: Antinews.gr

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr