Ο Έλληνας με τον υψηλότερο IQ…

Όταν οι βίδες λασκάρουν…

Η κινητοποίηση των ημερών για το Μακεδονικό δεν θα μπορούσε παρά να προβάλει τη δική της πνευματική δημιουργία. Χαρακτηριστικό δείγμα, οι ποιητικές εμπνεύσεις του «στρατηγικού συμβούλου» Νίκου Λυγερού, ενός από τους πέντε ομιλητές στο χθεσινό συλλαλητήριο, που αυτοδιαφημίζεται σαν «ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης», κατά πολύ εξυπνότερος του Αϊνστάιν, καθηγητής στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και συνεργάτης διαφόρων Πανεπιστημίων (Αθήνας, Λιόν κτλ. Οι ιστότοποι των περισσότερων αγνοούν ακόμη και το όνομά του). Αντιγράφουμε από το ποίημά του «Σημαία»:

Κοιτάζω την Ακρόπολη και βλέπω μια σημαία  /  ηλιόλουστη, κυανόλευκη, που κυματίζει ωραία.

Στρατηγικότερες, και πάντα επίκαιρες, διαπιστώσεις κάνει ο ίδιος στη «Θυσία»:

Ο θρήνος γίνεται θρύλος μόνο με τη θρησκεία  /  κι ο Έλληνας ελληνισμός μόνο με τη θυσία.

Πολύτιμα διδάγματα για τη συγκυρία αντλούμε από το ποίημα «Σύνθεση» (υπενθυμίζουμε πως ο κ. Λυγερός γεννήθηκε στον Βόλο):

Ο πανέμορφος νέος στο Πήλιο αναθρεμμένος  /  γίνεται πολυμήχανος αν είναι αναγκασμένος 
γιατί ο αξιωματικός μονόχρωμος βαδίζει  /  ενώ ο Δούρειος Ίππος πολύχρωμος κερδίζει.

Μεταξύ των 22.000 «γραπτών κειμένων», που ο «εξυπνότερος Έλλην της υφηλίου» έχει αναρτήσει στον προσωπικό του ιστότοπο, ξεχωρίζει η επίμονη προτροπή του να εγκαταλείψουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης και να επανενεργοποιήσουμε τη Συνθήκη των …Σεβρών, που διαμέλισε το 1920 επί χάρτου την Τουρκία, ουδέποτε εφαρμόστηκε και οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Επειδή όμως κι αυτή η Συνθήκη τού φαίνεται ανεπαρκής, διεκδικεί και την Κωνσταντινούπολη, που «κατά λάθος» δεν μας δόθηκε το 1920.

Στο πλαίσιο του ίδιου οράματος, ο κ. Λυγερός δηλώνει «στρατηγικός σύμβουλος» της «εξόριστης κυβέρνησης της Δυτικής Αρμενίας», μιας οντότητας-φάντασμα, που έχει «εκλεγεί» διαδικτυακά και «διεκδικεί» τη μισή Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων όλου του τουρκικού Κουρδιστάν, αλλά και της «ημέτερης» Τραπεζούντας! Για ευνόητους λόγους, λιγότερο προβεβλημένη είναι μια άλλη πτυχή της συγγραφικής δραστηριότητάς του, η προβολή της «ουκρανικής γενοκτονίας» από τους Σοβιετικούς κομμουνιστές τη δεκαετία του 1930, όπως ακριβώς ισχυρίζεται σήμερα ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου.

Πηγή: Efsyn.gr

Το σχόλιό σας...

Πρόσφατα σχόλια

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Ουάσιγκτον 21, Τρίπολη, Τηλ. 2710238928

Email: dkomninou@ath.forthnet.gr